My mini me's :)

   

<< October 2006 >>
Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat
01 02 03 04 05 06 07
08 09 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31

~~~~"Out beyond ideas of wrongdoing and rightdoing, there is a field. I'll meet you there.

When the soul lies down in that grass, the world is too full to talk about. Ideas, language, even the phrase "each other" doesn't make any sense. mevlana jelaluddin rumi - 13th century"~~~~



my multiply


"Marge it takes two to lie: one to lie, and one to listen."--Homer Simpson

Samurai X....ahhh..one of my fav anime series...this is his sensei..so handsome one..*drools*

This is my old friend cutwins. we go way back..like some 23 years..gee..that's a really long time..i was 12 when we were in the same class. anyway, here's her blog. another cool and funny site. at least for me that is..hahaha. ladle-cook:)

Poisonpen is another friend of mine. we used to go to chalets together with her parents..we lost touch with one another but glad that i found her again..hahaha..

For some reason i cannot upload an image, so i will just write this for now. My new friend who is living in North Carolina. a cool blog recommended by banana. thank you jenab. her name is Suriyati :)

Another cool blogger with a very colourful career and life :) Hartini

Love the food pics on her blog. A fun read too :)Lady Lee

another foodie blog for me. love the pics of the sweet treats that she made :)evan

A very informative blog. Love reading it :) Lin

Another amusing blogger. Nora

Nice site :) love reading her blog nuralia

life journey of a housewife. khaty

love her amusing entries. NAH

mamijarum cool blogger from UK. best seh tinggal kat sana :)

Home of sweet leilanie

Annand her stories :)

kyutie orang dia nampak comel betul gitu :)

Nissa another old friend..actually dulu tinggal block sebelah jer :) i love her food pics :) maklumlah, i kan foodie junkie :P

FaiQah interesting konfessions of a preschool teacher :) i loike.


If you want to be updated on this weblog Enter your email here:



rss feed



 
Wednesday, October 11, 2006
sesungguh nyer aku berpuasa...sabar...sabar.. and keropok ikan
okay..ni baru pagi nih..i cam dah tak boleh tahan sikit. not tak tahan appetite or nfasu ke aper...i am taking care of this baby lah. my friend nyer baby. this boy is 9 mths old and i think his mother coddles him a lot. ni kes yang asyik kena dukung and kena pegang jer. whenever i pergi rumah dia..he is always in her arms. not that i tak pernah ada a kid like that..sarina was like that, but i jaga her myself. tak pernah tinggal kan her with anybody until she is older when i have to work. but by then..dah kena training, doc said to let her cry as that will teach her that we will not always be holding her.

i teringat time i just had sarina..nak masak pun tak boleh..that will the time that she is fussylah and all that lah...so he said give her to me..and he will take her upstairs..lie next to her and she will scream...wahh kadang tak tahan di buatnyer..kesian pun ada kat sarina but sometimes cannot rest gitu. so after a few times kan..she was better. dah tak so demanding..hehehe. anyway, i think this boy ni nak susu badan mak dialah. he is very sleepy..so i juet let him cry for a bit to make him tired and then hold him and voila...dah tido dah. dah tau ngantuk tu..pejam jer mata..ahh..tido..nanti kang dah besar ada time nak tido..tak leh tido nyer..hehe. anyway, my other friend yang kekadang jaga dia pun kena the same kind of treatment. we compared notes and the boy did exactly the same thing. kawan i yang satu ni mmg very sensitive..so one time i visit her time lunch, kesian i nengok dia..muka very the cramp..sebab she tak tahan the terpekik terlolong. kuat suara budak ni..and he is so big..i tak terdokong lah..imagine baru 9 bulan..almost as besar as sarah..baju pakai for 18 mths nyer...tapi kan..he is so cute :) time mood dia baik..wahhh..geram nengok dia..time nak tido..wahhh leh mintak ampun. ni ah muka budak cute ni.:) dah tido pun. ni nak taruk kat atas tilam pun susah..takut dia terbangun..hehe

semalam i masak lauk  sambal telur. i got like eggs from this local farmer and nampak sedap gitu telur tu. so rebus lah...dah rebus..ingatkan nak masak kari telur but cam tak sempat sebab i pun nak buat keropok ikan. then doc balik nampak ikan dia kata why not cook lauk pedas..kalau pedas tu kira sam pedas lah..bilang kat dia..no taim lah..i will just cook sambal telur okay. and then dia nengok i kikis isi ikan tu..he thought i am making something gourmet- ish..ah ah banyak nyer gourmet. he asked if i am making fish mousse..i said no lah...this is not salmon..this is ikan tenggiri..spanish mackerel..i am making keropok ikan.

i tak nampak pulak ikan tamban or selayang frozen kat sini. kalau ada i would have used that, but takper kiter try dulu ikan tenggiri ni..nengok sedap ke tidak eh. semalam time tengah hiris2 wahh sarina sambil susun sambil makan. she said sedap. i rasa sikit kira okaylah..better then the ones that my sis hantar, you know kind yang ikan kurang but tepung lebih pastu makan tak rasa apa2 pun. dua packet keropok ikan terengganu yang she hantar dah habis dah i bedal. tiap tiap hari i makan keropok tu. sedap tau. kalau nak beli keropok..beli yang kaler dia gelap..and bila goreng tak jadi kaler yang too white..to cam tasteless..also depends on what kind of fish you use  i think.

anyway, time tengah buat tu...wahh..boleh tahan jugaklah bau ikan tu..but kejap jer..then rebus...pun sekejap jer..ni ah tengah nak tunggu dia kering. that will be the true test lah katakan.  all in all i ada lah dapat about 4 baking sheets worth of keropok. but entah eh..maybe a bit tebal..maklumlah slicer dia pakai free hand gitu..hehehe. but at least it is not as thick as the ones that i bought made in indon. tu lagi tak kembang the keropok. but their keropok udang punyalah best :) dia punya kembang boleh tahan.  since semalam i kena keje malam..so buka kat leberi. ada roti tu i sapu with sambal and brought it with me..punyalah lah liat roti tu..tapi dah lapa kan..best jugak :) minum coke half a can jer...tak terabis pulak. then balik tu lah yang i terus hiris keropok then baru makan. but by then dah kenyang makan roti tu cam, dah tak termakan pulak nasi. so in the end hirup lauk air the night before. with kangkong, suun and fishballs :)


anyway, i saw a few cats at that shelter that i like right. here are some of the pics. but we have one already in mind. his name is rudy...mona camaner nak kasi nama melayu..seme cats diorang dah kasi nama lah. tak kan i nak tukar nama rudy jadi atan eh..hahahaha.

first i saw ladybug..cute nyer..i saw her..but maybe doc will let me take 2 cats instead..so we'll see.

ladybug    jiggles
        isn't she a cutie :)                                 diekni sebijik macam hobbes.


but i think we have decided on this one. here is his bio on the site that i have found.

  


You cannot ask for a more social cat than Rudy. Born with a neurological problem, his back legs wobble when he walks and runs. This does not slow him down one bit, though. He is a real doll and deserves a loving home.






there..kalau rezeki i dengan si rudy ni ada..bersamalah kiter sekeluarga..kalau tidak..jiggles :) or even lady bug..itu pun kalau lum ada orang nak amik they all ni seme :) cam tak sabar nak dapat new cat. i tried calling semalam, but they are open only during weekends jer. so sabar menanti lah yer..ni i think slogan nyer si wasimon nyer mee soto nyer stall tak sri..hehe. oh by the way..the baby dah bangun. he took a 5 minutes power nap. anyway..later :)






Posted at 09:08 am by bunkerangs

khaty
October 21, 2006   11:36 AM PDT
 
Cutenyer baby tu...he reminds me of azri masa ngah tido when he was a baby.
I love cats too..comei2 lah
Pandai u buat keropok ikan sendiri..
lin
October 21, 2006   08:36 AM PDT
 
aiseh.. kucing.. suka tapi takuttttttttttt sanagt kat kucing.. nape tah...

btw, cute la baby tu.. mcm nak gigit je pipi dia.. agaknya kalau kena gigit dia jerit tak??? hehehe...

slmt pose n raye dear :)
bunkerangs
October 20, 2006   08:15 PM PDT
 
sri..tu lah..i kalau outdoor cat tak berapa minat ..not tak minat nak jaga but takut hilang lagi edih lah.

hartini..hehe,...yes he is one big baby :) geli hati baca that ppl mistook him for your baby..hahah. as for the cats..we decided to pick rudy. but lom amik dia lagi..maybe next week or week after sebab right now we are on a mini vacation :) as for the keropok ikan..buat easy..rasa mmg cam keropok..but bila goreng tak kembang lah...why eh..mi yang a bit musykil ni..:)
sri
October 13, 2006   04:20 PM PDT
 
yalah..outdoor cat kena pepandai jada diri ya tak..takut kena kaco ngan samseng kmpg dusun ke apa ke eh...:))

frans..ha ah..ingat pun..eh rosma..u remember seha..the lady from the grp freedom yg nyanyi lagu..mulanya disini...yg chorus dia 'sama sama..gunung didaki'..she passed away recently..sedih jugak i baca...she had lung cancer..2mths ago she was diagnosed..i think chronic stage by then...pple remember her as frenly and chirpy person...suka tgk dia senyum...mmm..
bunkerangs
October 13, 2006   02:19 PM PDT
 
mona..itu racun..racun apa ah?..racun serangga ke?..hahahtu lah..but i think jantung i dah terpaut kat si rudy tu lah..and nampak gayanyer kita kenalah rename him :) insyallah this sat gi amik dia.

alah kak za..ni kes terpaksa buat nyer..sebab some of the keropok tak sedaplah..my arwah grandma pun dulu buat keropok and jual..ni lah..i try goreng..tapi cam tak kembang jer..hahaha. but sarina cakap sedap. so we'll see.. lady bug tu mmg cute..:) if only i wish hobbes would come back. dah tak yah nak amik kucing lain. but then nanti i takut pulak kan..maklumlah nanti jadi cam pet cemetary..hahaha.

sri..boleh2..nanti malam kang i cium si beckett tu. as for the keropok ikan..apa boleh buat kerana terpaksa lah...cam lagu sapa tu ..the lady..franz eh?..i pun dah lupa nama dia..the cats mmg cute..but i can have only 1 jer..sebab i masih ada dua lagik. my cats are all indoor lah..kalau outdoor tu mmg i amik..but i tak nak outdoor cat..nanti hilang lagi terseksa batin i ni..hehe.
sri
October 12, 2006   05:01 PM PDT
 
Eh..cutelah budak kecik tu...ciumkan dia utk I eh...ehee..

Pandai betulah dek ni buat apa2...u suka keropok yg gelap2 eh..i look fwd to those kinds too kalo ternampak..yg kudut2 style kan..sedap memang..kalolah u boleh bukak stall ngan bidai belang depan rumah, jual keropok, lekor,mee etc etc..pasti laku u..dah berderet2 nanti kereta park tepi..jangan ada lori balak sudah..(ehee..teringat kalo nak gi KL dulu2..kena angin lori balak cam nak melayang..)

Cutteeee nyerrr si miaows tuuuu...semua cutelah rosma. But I think the softest spot goes out to Rudy....i am glad to read abt him that he is one happy cat..despite the wobbles...ha ah..cam mona kata..amik semua..ada kawan sekampung gitu kan...ladybug and jiggles look so demure and lawa...dua2 macam boleh buat caption the way they look at u...kekeke..ladybug:'take me..take me.." jiggles: 'kao mau aku?..tak mau sudah.."..kekekeke..kalo i, semua i mau...habis kena gomol sesatu..
Kak Za
October 12, 2006   06:56 AM PDT
 
rajin nya you bikin keropok...I pernah tolong my grandma dulu2 bikin keropok ikan nih. Punya lah leceh. nak slice dia tu yang kena ada skill. I thought of going to cat shelter too when kittykat was lost, tapi dia dah balik dah tak yah pergi. I like ladybug. Mata dia biru!!bila agak2 nak visit you eh..
MinahraCun
October 12, 2006   04:42 AM PDT
 
Alamaaaakkk Rosma ! Ini yang susah ni...each cat is cute and special. Si ladybug jambu abisss...si jiggles looked like the arwah hobbes. Si Rudy kesiannnnn....I strongly recommended u take all 3 ! You have the compund to take in more cats , so there will be no problem right?
 

Leave a Comment:

Name


Homepage (optional)


Comments




Previous Entry Home Next Entry